Selecteer een pagina

Wij ondersteunen (hoog)begaafde kinderen en jongeren zodat hun welzijn, ontwikkeling en maatschappelijke participatie binnen hun mogelijkheden tot bloei kunnen komen. 

Expertisecentrum Atalanta

Atalanta is een ontwikkelplek voor kinderen en jongeren met een (hoog)begaafdheidsprofiel die om verschillende redenen geen onderwijs op school volgen. De focus ligt in eerste instantie op het herstel van hun welzijn en welbevinden en vervolgens richten we ons op het hervinden van motivatie en interesses. 

Bij andere vragen of zorgen rondom (hoog)begaafdheid kun je ook bij Atalanta terecht. We bieden zowel laagdrempelige, ambulante en/of ouderbegeleiding als wat meer intensieve behandeling. Wil je weten hoe je brein werkt of begrijpen waarom bepaalde dingen gemakkelijk of juist moeilijk zijn, dan is intelligentie- en breed onderzoek een mogelijkheid om dat verder te verkennen.

9

Begeleiding

Soms heb je een steuntje in de rug nodig of kan een leerkracht of ouders wel wat ondersteuning gebruiken. We bieden laagdrempelige begeleiding. Meer weten? Neem dan contact op.

9

Behandeling

Als je ondersteuning kunt gebruiken bij het aanpakken van specifieke problemen zoals bijvoorbeeld boosheid, heftige emoties en sociale angst ben je bij ons op het goede adres. Weten of een behandeling goed aan kan sluiten? Neem contact op.

9

Onderzoek

We steken bij onze onderzoeken breed in en richten ons op het in kaart brengen van sterktes en zwaktes. Op basis van de resultaten krijg je handelingsgerichte adviezen en handvatten. Wil je weten wat voor soort onderzoek geschikt is, neem dan contact op. 

9

Ontwikkelplek

Wanneer een kind niet langer volledig naar school kan of gaat, bieden wij een zinvolle dagbesteding en dagritme. Welzijn en welbevinden staan voorop. Weten hoe wij een onderwijszorgtraject invulling geven? Neem dan contact op.

“Een probleem is niet het einde van de wereld, maar juist het beginpunt van een zoektocht naar iets wat je beter past.”

Over ons

Elske van Leeuwen

Elske van Leeuwen

Elske kun je buiten vinden voor rust en ruimte. Zo kan ze de uitdagingen die leidinggeven met zich meebrengen koel het hoofd bieden en haar hart warm voor de kinderen laten kloppen.

Wanda Glebbeek

Wanda Glebbeek

Een duizendpoot die zich als procesbegeleider, systemisch jeugdhulpverlener en hoogbegaafdheidspecialist met hart en ziel inzet voor kinderen die om allerlei redenen vast (dreigen te) lopen in zorg en onderwijs.

Lilian van Honk

Lilian is een enthousiaste talentbegeleider en meubelmaker met hart voor hoogbegaafdheid. Vol fantasie zet ze de leukste projecten neer waar zowel doeners als denkers door uitgedaagd worden. Daarnaast is ze gek op paddenstoelen!

Lijnie Reijers

Lijnie Reijers

Gedreven, creatief, betrokken en veelzijdig in aanpak en interesses, zo is Lijnie het best te typeren zowel als orthopedagoog generalist als in haar rol van bestuurder.

Joy van Veen

Joy van Veen

Joy is niet alleen werkzaam als orthopedagoog en leerkracht op een basisschool maar doet daarnaast de ECHA opleiding Specialist Hoogbegaafdheid. Vol overgave zet zij zich in om de kinderen bij Atalanta verder te laten ontwikkelen.

Caroline Bied-Charreton

Caroline Bied-Charreton

Caroline is een enthousiaste Talentbegeleider die als een buitenboordmotor of externe prefrontale cortex jongeren helpt uit te vinden wie zijn en wat zij nodig hebben in hun ontwikkeling op onderwijsgebied.

Sandra Firing

De duizendpoot, specialist op het gebied van administratie van Atalanta. U vraagt, zij zoekt de oplossing op het gebied van aanmeldingen, gemeente vragen, PGB, verwijsbrieven en facturen. Kortom, Sandra is onmisbaar!

Eleonore Schreuders

Na haar studie psychologie heeft Eleonore ervaring opgedaan in de jeugdhulpverlening, het hoger onderwijs en de sportwereld. Bij Eleonore hoef je nooit lang stil te zitten!

Marloes Fernandez

Marloes loopt al heel wat jaren rond in HB-land. Met haar kennis en ervaring op zowel pedagogisch- als managementgebied, is ze op vele manieren inzetbaar. Toch is ze het liefst bij de jongeren.

Atalanta

Bezoekadres:
Gentseweg 15 | 1e verdieping
2803 PC Gouda

06 – 25 37 79 36

AGB code: 94-067349
KvK: 86948059
NL97INGB0709384106

Contactformulier

Heb je vragen of zou je graag meer informatie willen hebben over onze dienstverlening? Neem dan hier contact met ons op!

15 + 14 =

Voordat u het aanmeldformulier kunt invullen willen wij u op het volgende wijzen: Bij een eerste aanmelding is het van belang dat u vooraf contact met een contactpersoon bij de gemeente of met uw huisarts/jeugdarts heeft gehad. Als zij akkoord zijn met de inzet van onze dienstverlening, dan kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier.